Satori and the Somatic Experience

 

 

 

 

Om alles even los te laten.
Om meer in verbinding te komen met wat ons echt drijft.
Wat ons bezielt, wat ons voedt en wat ons kracht geeft.
Om te ontsnappen aan de drukte voor een moment van persoonlijk onderhoud.
Door Intensief zelfonderzoek, gebaseerd op de eeuwenoude Satori.
Een inquiry techniek van gestructureerde communicatie.
In combinatie met trauma ontlading oefeningen en actieve meditaties voor meer balans.
Een weekend vol bezinning, ontspanning, verdieping, bezieling, verwondering, humor en bevrijding.
Op een plek die je zintuigen streelt.

 

Aanvang vrijdag 25 mei v.a. 18.00 uur
Einde zondag 27 mei om 14.00 uur
Trainingskosten inclusief verblijf volpension
€ 345,- (incl. btw)
Vervoersinfo: www.rederij-doeksen.nl
Aanmelding via info@schaayenschouten.nl

 

Het satori proces nader uitgelegd

 

Inquiry: Wie is er binnen

In ons leven maken we veel mee. We worden grootgebracht door onze ouders of verzorgers, we gaan naar school, we worden gesocialiseerd en doen veel mooie maar ook traumatische ervaringen op die ons leven kleurt. Hieruit ontstaan onze persoonlijkheid en ego’s. Succesvolle afweermechanismen en overlevingsstructuren die we al op jonge leeftijd ontwikkelen. Met dit pakket aan kennis en ervaring gaan we door het leven en weten we ons staande te houden op deze planeet. De ervaringen die we daarin opdoen slaan we op in onze mind en onderbewustzijn. Deze opgeslagen kennis, ervaringen en energieën vormen op hun beurt weer patronen. Deze patronen komen in onze persoonlijkheid aan de oppervlakte wanneer wij duiding en oplossingen zoeken voor zaken waarmee we geconfronteerd worden. Zo kan er een karmische lus ontstaan, een vicieuze cirkel, waardoor je steeds weer hetzelfde reageert op bepaalde zaken of steeds dezelfde situatie ervaart. Het is alsof er iets in jou aan het woord is om je te vertellen hoe je iets moet doen. Of niet moet doen.

Maar wie is dat? Ben ik dat? Of ben ik de aanschouwer daarvan? En als ik de aanschouwer ben, wie ben ik dan? Dat is wat we in deze workshop nader gaan onderzoeken en je meeneemt naar een meer authentiek beeld en gevoel over jezelf.

De muur van stilte

We gebruiken de techniek van gestructureerde communicatie om tot een directe ervaring te komen met het authentieke beeld en gevoel van onszelf. Om dit te bereiken werken we in een communicatiecyclus.
Dit doen we met een partner die eerlijk is in zijn intentie om naar de ander te luisteren en te begrijpen wat

de ander zegt. Waarnemen en waarderen. Het is van belang dat de luisteraar op geen enkele manier ingaat op het verhaal van de deler of laat blijken wat hij/zij ervan vindt. Het doel voor de deler is om een veilige muur van stilte en begrip te vormen.

Voor de luisteraar is het in dit proces net zo essentieel om te voelen wat er met jezelf gebeurt als je echt luistert. Na verloop van tijd zal het stiller worden en zal je de innerlijke wijsheid van je lichaam en ziel weer gaan horen.

 

 Sharing & Clearing

Doordat we ons vaak niet (durven) uitspreken, slaan we de energie, die vaak met negatieve gedachten gepaard gaan op in ons hoofd en lichaam. Deze energie van gedachten blijft daar dan “rondspoken”. We slingeren tussen verleden en toekomst, maar zijn niet meer in het NU. Als we deze gedachten nu wel gaan uitspreken naar de ander brengen we deze energie naar buiten. Als de luisteraar dan ook nog begrijpt wat je zegt zal deze energie transformeren en het lichaam verlaten. Hierdoor ontstaat er ruimte in je denken en maken we zo stapje voor stapje het hoofd leeg. We noemen dit clearing.

 Maar daarvoor moet eerst de nodige “troep” eruit. De deler beschrijft wat hij ervaart, wie er ervaart, zijn sensaties, de beelden die het oproept, het gedrag wat hieruit voorkomt, het gevoel dat hij daarbij heeft en wat dit voor hem betekent. In vertrouwen, openheid en eerlijkheid deel je hetgeen er in jouw ervaring, op dat moment, naar boven komt. Alles wat je uit schaamte of schuld vasthoudt mag je hier loslaten.  Door de signalen van jouw lichaam te volgen, vertelt deze vanzelf zijn eigen verhaal. Dit brengt rust, ontspanning en inzicht en laat je weer in contact komen met wie je in essentie bent.

 

Wie ben ik zonder mijn verhaal?

Vanuit dit verhelderende blikveld komen we dan uiteindelijk in de staat van not-knowing.  We stellen ons open voor al het andere wat we nog niet weten. Je zal je gaan ontdekken dat er veel meer is dan dat je nu kunt waarnemen. Omdat je niet meer afgeleid wordt door je ego’s, gedachten of verhalen, blijf je in het hier en nu aanwezig. Daardoor  zie je ook beter hoe je er steeds weer uit wordt gehaald, welke spelletjes je met jezelf en de ander speelt. Uiteindelijk zal je gaan ervaren hoe jouw hoofd en je ego’s in elkaar zitten en zal je wellicht vaker het moment gaan ervaren dat er even niets is, behalve “bewustzijn”.  Je zult zo vele inzichten vergaren en mogelijk een moment krijgen waarop je in contact komt met de onbegrensde en eeuwige staat van zijn, de onvoorwaardelijke liefde en eindeloze creativiteit van het universum. Dit moment noemt men: “the glimpse of enlightenment”, het uiteindelijke “doel” van de Satori.

 

 Trauma release oefeningen

Omdat er tijdens de workshop oude delen van je geraakt kunnen worden en er lichamelijke stress reacties kunnen optreden zullen we deze workshop ondersteunen met trauma release en ontspanningsoefeningen. Dit zijn lichaamsgerichte oefeningen en meditaties die helpen spanning en stress uit het lichaam te doen ontladen. Daarmee wordt tevens de voedingsbodem gelegd voor herstel. In ieder van ons een impuls aanwezig is die ons leidt naar meer verbinding en heling. Zoals een plant onder een steen altijd zijn weg zal vinden naar de zon, zo zal deze impuls ons leiden naar een gezond lichaam, vrede in de geest en liefde in het hart.

 

 

Aanvang vrijdag 25 mei v.a. 18.00 uur

Einde zondag 27 mei om 14.00 uur

Trainingskosten inclusief verblijf volpension € 345,- (incl. btw)

Vervoersinfo: www.rederij-doeksen.nl

Aanmelding via info@schaayenschouten.nl

 

Bel ons gerust voor een persoonlijke intake